_MG_9815

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Werken vanuit een goede achtergrond:

Normen en waarden, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam ondernemen…
Het zijn begrippen die door organisaties worden gebruikt om aan te geven dat zij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.

Ook Confix Workwear neemt die verantwoordelijkheid waar zij kan. Graag geven wij u hier een aantal concrete voorbeelden van:

  • Het afval dat vrijkomt bij en tijdens onze bedrijfsvoering scheiden wij zelf.
  • Tijdens een grote verbouwing hebben wij op ons gehele dak zonnepanelen laten aanleggen zodat ons energiegebruik zo groen mogelijk is geworden. Niet ‘sjoemel-groen’ maar echt, door onszelf gecontroleerd groen.

    Wij eisen van onze leveranciers dat zij zijn aangesloten bij of voldoen aan:
  • Het Business Social Compliance Initiative. Deze organisatie zet zich wereldwijd in voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de productieketen van haar leden. Het REACH-systeem. Het doel van dit systeem is het beheersen van de risico's van chemische stoffen. Denk aan de risico's op giframpen, brand en explosies, maar ook aan gezondheidsschade bij werknemers en consumenten en schade aan het milieu.
  • De Oeko-Tex standaard. Dat is een test- en certificeringssyteem voor textiel, dat garandeert dat de chemicaliën die worden gebruikt tijdens het gehele productieproces niet schadelijk of gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid of het milieu. Textiel dat hieraan voldoet, krijgt het Confidence in Textiles-label.
  • De grootste leverancier van Confix Workwear op het gebied van schoenen en laarzen is EMMA. Dit is een uitzonderlijk bedrijf in de Nederlandse maakindustrie. Zij maken top-producten met mensen die een zwakke positie hebben op de arbeidsmarkt. Bovendien trekt EMMA haar zorgplicht voor mens en natuur door in de gehele productieketen, óók bij hun toeleveranciers.
  • Zoals u ziet wil Confix graag duurzaam ondernemen waar dit maar mogelijk is. Op die manier wil deze onderneming graag bijdragen aan een beter milieu en aan meer welzijn voor medewerkers van de eigen organisatie en van de toeleveranciers.
205